Archiwum styczeń 2015


sty 24 2015 Zaczynamy blogowanie
Komentarze (0)

Zaczynam blogowanie! Od pokoleń za nader dobre jedzenie, jest odpowiednia aż do obiadów zimowych a więcej. Nasze babcie zaś babcie ih wiem, iż to jest wybitnie zdrowe zaś niezmiernie smaczne, niestety, w dzisiejszym świecie, zapominamy, podczas gdy banalny zaś szybki modus na preparacja natomiast nast. Mówimy naturalnie o kapustą. Mi sam "marketowe silos" niesłychanie satysfakcjonujące, brakuje im czegoś. Czy to z powodu masowej produkcji, czy też mojego specyficznego smaku, natomiast przypadkiem się okazać, iż tuzinkowy szary człowiek nie ma dostępu do ciekawych składników. :) W foliowanych kiszonkach po największej części wyszukać kwas askorbinowy, kto nader efektywnie opróżnia się naokoło naszego organizmu naturalnej witaminy C. różne rodzaje, środki konserwujące pozbawić życia prebiotyki natomiast różne przydatne bakterie, które pomagają nam przemyśleć w przewodzie pokarmowym, produkują witaminy B. Ale poważnie, jeśli masz 30-40 minut, i ty nie wiesz, co spośród nimi zrobić, owo kiszona kapusta, kiszone :) Dać, Drogi czytelniku niezmiernie prosty postępowanie to zrobić. Kapusta kiszona receptury, marynowane 5 litrów pokup Gliniak: - 2 kapustą - - 3 marchewki - --Salt 20 g na kg kapusty - I guzik więcej jest potrzebne, chyba, iż zaszalejesz tudzież zaczyna jej zdanie na własną pięścią. Możesz nałożyć kilka liści laurowych, jabłko, kolendrę, koper czy też kminek. Opis: Gdzie nasza kapusta-nadal jest zielony, ego potrzeba dwóch do trzech dni, by ofiarować ciemne pozycja zbielała. Kapusta jest aż do cięcia (przy użyciu ręcznego trzepak spośród analogicznym острием) a kolejny porażka śródlądowej, marchewka zetrzeć na tarce o płytkiej. W ceramiczne garnki na każdej porcji garść kapusty a marchwi высыпаем dwójka płaskie łyżeczki soli, od tego czasu ugniatamy i kolejną warstwę. Następnie, kilka warstw powinna egzystować głodne kawałki gwoli nas, to nie powinny istnieć usuwane, a w przypadku nazbyt małej ilości płynu wolno sprać zimną przegotowane oraz osolonej wodzie. Uwaga, w celu zawarcia całe danie, kapusta, bo w trakcie burzliwej fermentacji (2-4ty dni) sałata przypuszczalnie nas wykipieć. Możemy cierpliwie na nieco dni natomiast stołować się smaczne, zdrowe tudzież obszarów wiejskich kapuchą. Głupia .. :) :) Do każdej gotowane w silosie puli ma 17Kcal 100 g, ogromnie moc witamin tudzież minerałów, tj.: - 20 mg witaminy C (jest owo prawda :)) - 54 mg wapnia, - Fosfor 34mg, - Witamina E, - Dla estestvenno przeciwko окислителями, i, co najważniejsze, mamona kiszona (zaskakująco!) do zasadotwórcza. Albo też, podczas gdy ją kochasz, kiszona kapusta? Czy ty już sam masz jakiekolwiek pomiar spośród kiszeniem? Jej zachęcam, sprawdzić ten przepis, zaś spodziewa się, aby wykonać Twoje komentarze. Pozdrawiam tudzież życzę miłego dnia :)